Syyskuun kerhoilta torstaina 12.9. klo 18 Taidemuseolla

PORIN KAMERASEURAN syyskuun kerhoilta torstaina 12.9. klo 18 alkaen jälleen tutussa paikassa Porin Taidemuseolla (luentosali, 2.krs). Kerhoillan ohjelma noudattelee tuttua kaavaa:

 • Aluksi pj:n tiedotuksia ja muita “tärkeitä asioita”
 • Leppoisan syyspäivän vietto Siikarannan leirintäalue la 21.9. – ohjelma ja aikataulu
 • Porin päivien 26. – 29.9. huomioiminen ja kuvaaminen
 • Seuran vuosinäyttelyyn 2019 (joulu-tammikuu) valmistautuminen hyvissä ajoin (=kuvaamalla!), näyttelyn teemana “PORILAISUUS”
 • “KYMPIN KUVAT” – seuran jäsen kertoo kuvistaan ja kuvaamisestaan
 • Ajan puitteissa keskustelua “luontoihminen” Tuomo Hurmeen (Eura) kolumnista “Kaikkea on liikaa, luontokuvaajiakin”, Satakunnan Kansa 29.8. ( https://www.satakunnankansa.fi/a/e526a655-67b5-4e16-99c0-018c124259d3 )
 • OPASTETTU RETKI SÄTERIN KARTANOLLE (Kellahti) su 29.9. kimppakyydein. Kokoontuminen Taidemuseon p-paikalla klo 12.15. Kartanolla ollaan klo 13, omistaja kertoo kartanosta ja tutustutaan miljööseen, kahvitarjoilu (3 €), kesto 2 – 3 tuntia. KAMERAT MUKAAN! ILMOITTAUTUMISET 22.9. MENNESSÄ MARI HELKIÖLLE PUH 040 581 6707
 • Katso myös www.pori.fi/luontoretket Kurkiretki Puurijärvelle 10.9.
 • KUUKAUDEN KUVAN aiheena “VESI”. Lähetä kuukauden kuvasi (1kpl/jpeg) seuran sähköpostiin kuvan nimellä varustettuna viimeistään keskiviikkona 11.9. klo 18 mennessä. Sähköpostin aihekenttään teksti SYYSKUUN KUVA.
“VESI” (E-MV)

Kerhoillassa kahvia ja pullaa tarjolla. – Ota kaverisikin mukaan tutustumaan hyvään seuraan! – SEURAAVA, LOKAKUUN KERHOILTA TORSTAINA 10.10., kuukauden kuvan aiheena “RUSKA”.

Esa-Matti Vasama, pj

================================================================

Elokuun kerhoilta torstaina 15.8. klo 18 Studio Salama&Valon tiloissa

PORIN KAMERASEURAN syyskausi käynnistyy elokuun kerhoillassa torstaina 15.8. klo 18

 • HUOMIOIKAA, että kerhoilta on poikkeuksellisesti STUDIO SALAMA & VALON tiloissa, Eteläväylä 28, Pori, koska Porin Taidemuseon luentosali on näyttelykäytössä elokuun loppuun asti
 • KUUKAUDEN KUVANÄYTTELYN aiheena on “TILA”, joka on myös SKsL ry:n (Suomen Kameraseurojen Liitto) v 2019 teemanäyttelyn aihe
 • LÄHETÄ SIIS KUUKAUDEN KUVASI (1 kpl) seuran sähköpostiin VIIMEISTÄÄN KESKIVIIKKONA 14.8. klo 18 MENNESSÄ kuvan nimellä varustettuna. Sähköpostin aihekenttään teksi ELOKUUN KUVA, kuvaa ei tarvitse pienentää
 • Kerhoillassa kartoitetaan syksyn ohjelmaa, esim uusi ABC-kurssi aloittelijoille, käsisalamakurssi ym
 • BePopin näyttelykuvien palautus
 • Miten Kameraseura huomioi tulevat PORIN PÄIVÄT 26. -29.9. ???
 • Kerhoillan lomassa tarjolla kahvia pikkupurtavan kera

HUOM! SYYSKAUDEN KERHOILLAT JA KUUKAUDEN KUVA-AIHEET JULKAISTU KOTISIVUJEN TAPAHTUMAKALENTERI -osiossa, joten merkitkää ne kalentereihinne.

SYKSYLLÄ TULOSSA mm:

 • Kesäkauden päätös – Syyskauden avaus Siikarannassa lauantaina 21.9. Tarkempaa infoa tuonnempana
 • Retki Kellahteen Säterin Kartanolle
 • Huomioikaa jo tässä vaiheessa: Porin Kameraseuran vuosinäyttelyn (joulukuu 2019 -tammikuu 2020) aiheena “Porilaisuus”, joten nyt on kylliksi aikaa aloittaa kuvaaminen näyttelyä varten!

PS Jos olet kiinnostunut seuramme toiminnasta, voit tulla kerhoiltaamme tutustumaan hyvään seuraan! Kerro myös kaverillesi…

================================================================

Kuvajournalisminäyttely Porissa 15.7. – 4.8.2019

KUVAJOURNALISMINÄYTTELY 2018 on avattu 12.7.2019 SAMKin Kampuksella Porissa. Näyttely on avoinna ma-la 15. -20.7.2019 klo 9.00-16.30 ja ma-la 22.7.-4.8.2019 klo 7.30-15.00. Porin näyttelyn tuottavat GLAD MEDIA, Pori, SAMK, ja SUOMEN KUVAJOURNALISTIT (ent. Suomen Lehtikuvaajat ry). Näyttelyyn on vapaa pääsy. — Käynti näyttelyyn on Karjalankadun puolelta osoitteessa Karjalankatu 2 (ei siis SAMKin pääovesta), AGORA-sali.

Näyttely on ennen kulkenut nimellä Vuoden lehtikuva. Muutama vuosi sitten kilpailun nimi muutettiin kuvastamaan nykyaikaisempaa tekemistä. Suomen kuvajournalistit ry:n järjestämä, merkittävin vuotuinen suomalaista kuvajournalismia palkitseva kilpailu juhlistaa jälleen kuvaajien huippuosaamista! V 2018 kilpailuun osallistui 101 valokuvaajaa 2043 kuvalla. Katso lisää näyttelystä TÄSTÄ.

Allekirjoittanut sai kutsun avajaisiin ja tutustuin näyttelyyn perjantaina 12.7.. Rohkeita ja hienoja näkemyksiä on esillä. Avajaispuheessa todettiin, että joitakin vuosia sitten tämänkaltaisilla kuvilla ei olisi ollut kovinkaan paljon arvostusta, mutta nykyään kuvallinen kerronta ja kuvien tuoma sanoma, siis molemmat yhdessä, tuntuu saavan entistä enemmän jalansijaa.

Näyttelyn sisäänkäynti
Yleisnäkymää näyttelystä 1
“Tarkkaa tutkiskelua”
Näyttelynäkymää…
Näyttely synnytti runsaasti keskustelua yleisön joukossa

Poiketkaapa katsomassa hienoa näyttelyä! (Kaikki kuvat Esa-Matti Vasama)

================================================================

Petri Hakosalon näyttely “Merikarviaa soilta saaristoon”

Porin Kameraseuran aktiivijäsen Petri Hakosalo on pyrkinyt valitsemaan näyttelykuvansa niin, että Merikarvian luonto soilta saaristoon jokea unohtamatta tulee esille eri vuodenaikoina; esillä maisemakuvia eri kohteineen ja lajikuvia alueen linnustosta, eläimistä luonnosta ym.

Näyttely on Galleria Vanhassa savussa (Merikarvian Krookka, Varvintie 13). Katso tästä: http://www.merikarvia.fi/?p=/matkailu_ja_vapaa_aika/galleria_vanha_savu

Galleria Vanha Savu, Merikarvia, Krookka, Varvintie 13 (kuva E-MV)
Petri Hakosalo kertoo kuvistaan (E-MV)
Merikarvian kunnan edustajien tervehdykset (E-MV)
Näyttelyn hieno yksityiskohta: pitkospuumattoa pitkin päästiin näyttelytilaan (E-MV)
Kameraseuralaisia Sanna Salo, Mari Helkiö, Kimmo Naskali, Anne Savola (E-MV)
Porin Kameraseuran avajaistervehdys ja kukitus suoritettu (sihteeri Sanna Salo, pj Esa-Matti Vasama, kuva Kimmo Naskali)
Yleiskuva (E-MV)
Kettuverho ( (E-MV)
Suoperhonen (Juolukkasinisiipi) (E-MV)
Tupasvilla (E-MV)
Kesäkuun väriläiskä (Tikli) (E-MV)
Lapsille oli oma nurkkaus mallin mukaan piirtämistä varten (E-MV)

— On suurella kiitoksella merkille pantavaa, että nykyisten luonnontilojen ja ilmastonmuutoksen myllerryksien aikakaudella keskuudessamme on vielä ihmisiä, jotka arvostavat ympäröivää luontoamme ja sen ainutlaatuista kauneutta, jota Suomen suuresti toisistaan poikkeavat vuodenajat tarjoavat. Maamme ja maailman mahdollisista luonnon muutoksista emme varmuudella tiedä, mitä tulee tapahtumaan, mutta varmaa on, että välinpitämättömyys luontoa kohtaan on väärä tie. Kannattaa jokaisen edes jossain määrin osallistua taisteluun luonnon etenevää rappiota vastaan. Yksittäinen ihminen ei voi kovin suuria saada aikaan asian suhteen, mutta pienistäkin asioista tulee suurta ja isoa, kun kaikki yhdessä aloitamme “luontotalkoot” puhtaan ilman ja luonnon puolesta.

On hienoa, että voimme vielä tulevaisuudessakin katsella hienoja taltioituja luontokuvia lapsiemme ja lastenlapsiemme kanssa samalla kertoen ja opastaen heitä miten luonnon ja ihmisen välistä tasapainoa on tärkeä vaalia niin, että meillä kaikilla olisi kaunis ja puhdas ympäristö, jossa on miellyttävä asua ja elää.

Kannattaa poiketa näyttelyssä ja samalla huomata, että valokuvaus kannattaa aina: jokaisena vuodenaikana ja vuorokaudenaikana!

Kaikki avajaiskuvat https://drive.google.com/drive/folders/1Ad1iIT9W5BqpN-OOS2rQCQMbxyZzqEVt?usp=sharing

Mukavaa kesää kaikille! Toivottelee Esa-Matti Vasama (PKs ry, pj)

Yhteistyössä mukana myös STUDIO SALAMA & VALO ks https://www.studiosalamavalo.fi

================================================================

Porin Kameraseuran näyttely BePOP:in kauppakäytävällä 13.5. – 26.5.19

Porin Kameraseura järjestää näyttelyn BePOP:in kauppakäytävällä 13. – 26.5.19, osoite Yrjönkatu 22, Pori. Teoksia on esillä 24 kpl 14 kuvaajalta. Kuvat ovat seuran oman vuosikilpailun 2018 satoa, jossa teema oli vapaa.

Kuva E-MV

Kuva E-MV

Käykääpä tutustumassa näyttelyyn; mahdollisuus myös tehdä oma arviointi näyttelyn kuvasta/kuvista!

Toukokuun kerhoilta 9.5.2019

Toukokuun kerhoilta TORSTAINA 9.5. klo 18 alkaen tutussa paikassa Porin Taidemuseolla. Illan ohjelma koostuu mm seuraavista osioista:

 • SKsL ry:n (Suomen Kameraseurojen liitto ry) vuosi- ja teemanäyttelyt – jäsenistön aktivoiminen osallistumaan runsaslukuisammin näyttelyihin
 • “Lempipaikkani Porissa” -kuvaukset/Satakunnan museo
 • Lavian kirkon kuvaukset su 19.5. klo 14-16
 • Bepopin näyttely, alk 13.5., ohjeistus
 • KYMPIN KUVAT -osio (kymmenen minuuttia-kymmenen kuvaa). seuran jäsen Kimmo Naskali kertoo kuvaamisestaan
 • Seuran jäsenenen, Petri Hakosalon näyttelyn avaiset ma 10.6. Merikarvian Vanhassa savussa, tehdään kimppakyydeillä näyttelymatka avajaisiin
 • Kameraseuran kevätkauden päätös JHL:n mökillä 25,5, , Herrainpäivät
 • Kuukauden kuvanäyttelyn aiheena “HENKILÖ”, kuvat katsellaan valkokankaalta. LÄHETÄ TOUKOKUUN KUVASI (1kpl) KUVAN NIMELLÄ VARUSTETTUNA seuran sähköpostiin porinkameraseura (at) gmail. com viimeistään keskiviikon 8.5. aikana, sähköpostin aihekenttään teksti TOUKOKUUN KUVA. HUOM! kuvan max koko 1920 x 1080 pikseliä!

Hierkonpolun luontoretkellä kuvaamani “HENKILÖ”, seuran jäsen Mari Helkiö zoomailemassa (E-MV)

Tervetuloa hyvään seuraan, kerro myös kaverillesi!

ABC -kurssi (2)

PORIN KAMERASEURA JÄRJESTÄÄ nk ABC -PERUSKURSSIN TIISTAINA 7.5. KLO 17.30 ALKAEN PORIN TAIDEMUSEOLLA (luentosali, 2.krs)

 • aiheena digikameran käytön peruskurssi
 • kurssin kesto n 2-3 tuntia mahdollisine taukoineen ja sen vetää PKs:n jäsen Jussi Elomaa
 • KURSSIN SISÄLTÖ mm: käydään läpi kameran eri kuvausohjelmat, perussäädöt ym perusasiat niin, että kuvaaja tuntisi paremmin oman kameransa toiminnot
 • objektiivityypit ja niiden käyttötarkoitus
 • lyhytmuotoinen tietoisku missä saa ja missä ei saa kuvata
 • VARUSTUS: oma kamera ja avoin mieli
 • kurssi on toisinto lokakuussa 2018 pidetystä kurssista
 • KURSSIN HINTA ON 20€/hlö, joka maksetaan paikan päällä ennen kurssin alkua
 • ILMOITTAUDU VIIMEISTÄÄN 6.5. MENNESSÄ Porin Kameraseuran sähköpostiin porinkameraseura (at) gmail. com, aihekenttään teksti ABC-kurssi, mainitse viestissä myös puhelinnumerosi
 • jos kurssin suhteen kysyttävää, soittele pj Esa-Matti Vasamalle puh 044 533 534

Huhtikuun kerhoilta ke 10.4. klo 18

Huhtikuun kerhoiltaan kokoonnumme jälleen keskiviikkona 10.4. klo 18 alkaen (Taidemuseo), illan ohjelmassa mm seuraavaa:

 • Uusi ABC-kurssi starttaa tiistaina 7.5. Taidemuseolla
 • Kameraseuran oma näyttely BePopin kauppakäytävällä tai siellä tyhjillään olevassa liiketilassa
 • Kameraseuran vuosinäyttelyn 2019 (joulukuussa) teema
 • Kameraseura oman vuosikilpailun tulokset ja arvostelleen tahon kommentit ym
 • Vuosinäyttelyssä ja vuosikilpailussa menestyneiden palkitseminen, kunniakirjojen jako ym
 • Hierkonpolun (Pyhärannan Reila) opastettu luonto- ja kuvausretki sunnuntaina 5.5. – Lue erään retkipolulla käyneen blogi ja katso video TÄSTÄ
 • Lavian kirkon kuvaukset sunnuntaina 19.5.
 • Kuvausprojekti Satakunnan Museon näyttelyyn “Porilaine” (27.9.19 – 27.9.20) liittyen alulle pantuun yhteistyöprojektiin museon kanssa
 • Huhtikuun kuva-aiheena on “RUOKA”, kuvat katsellaan valkokankaalta
 • Lähetä huhtikuun kuvasi (1 kpl) seuran sähköpostiin porinkameraseura (at) gmail. com kuvan nimellä varustettuna viimeistään 9.4. tiistaina klo 18 mennessä, kirjoita sähköpostin aihekenttään “HUHTIKUUN KUVA”
“Juhannuskala” (Esa-Matti Vasama)

Toukokuun kerhoilta TORSTAINA 9.5. ja toukokuun kuva-aihe on “HENKILÖ” – Muistakaa taas: “VALOKUVAUS KANNATTAA AINA”…kerro kaverillesi myös ja ota hänet mukaan tutustumaan hyvään seuraan!

Esa-Matti Vasama, PKs ry, pj

Maaliskuun kerhoilta/kevätkokous keskiviikkona 13.03.2019 klo 18.00

Porin Kameraseuran maaliskuun kerhoillan yhteydessä pidetään myös seuran sääntömääräinen kevätkokous. Illan ohjelmassa mm seuraavaa:

 • kevätkokouksessa käsitellään mm seuraavia asioita: esitetään v 2018 toimintakertomus, tilikertomus ja tilintarkastajan lausunto sekä vahvistetaan v 2018 tilinpäätös ja päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille ja lisäksi muut mahdollisesti esille tulevat asiat
 • “KYMPIN KUVAT” (= 10 kuvaa, 10 minuuttia), Esa-Matti Vasama kertoo kuvistaan ja valokuvauksestaan
 • vahvistetaan messumatkan (la 16.3. GoExpo) aikataulu ym
 • kuukauden kuvanäyttelyn aiheena “LIIKE”, kuvat katsotaan valkokankaalta
 • lähetä kuukauden kuvasi (1kpl) kuvan nimellä varustettuna seuran sähköpostiin (porinkameraseura (at) gmail. com) viimeistään tiistain 12.3. aikana. Kirjoita sähköpostin aihekenttään “MAALISKUUN KUVA”
 • HUOM! Seuran oman vuosikilpailun tulokset viivästyvät arvostelevan tahon aikatauluongelmista johtuen ja tulokset julkituodaan huhtikuun kerhoillassa 10.4., jolloin myös jaetaan kunniakirjoja ja palkitaan parhaita
 • tarjolla myös kaffetta ja pullaa

Tervetuloa hyvään seuraan, kerro myös kaverillesi!

Esa-Matti Vasama, pj