JOULUKUUN KERHOILLASSA RAKKAUTTA ILMASSA

Joulukuun kerhoiltaa vietettiin torstaina 12.12. poikkeuksellisesti Helena Lahtisen Studio Salama & Valon tiloissa (https://www.studiosalamavalo.fi/). Läsnäolijoita paikalla oli 22 hlöä. Ensi alkuun Helena Lahtinen esitteli studionsa toimintaa, sen laitteistoa ja tuotteita, jonka jälkeen seurasi kahvittelun ja pikku purtavan lomassa vapaata keskustelua, kuinkas muuten kuin valokuvaukseen, seuran toimintaan ja studion toimintaan liittyen.

Joulukuun kuukauden kuva-aiheena oli”RAKKAUS” , jota “pikkulintujen” kertomana pidettiin joidenkin mielestä hyvinkin vaikena aiheena. Mutta kuvia oli kuitenkin katseltavana 19 kuvaa. Kolmihenkinen raati  siirtyikin kohta saman pöydän ääreen pohtimaan kuukauden kuvan valintaa, kun kuvaesitys alkoi. Kunniamaininnan (sija 3) sai Elina Lotilan kuva “Rakastaa, ei rakasta, rakastaa”. Raati piti ideaa hauskana, mutta totesi, että kuva olisi ollut vielä parempi, jos siinä olisi ollut käsi nyppäämässä terälehteä!

Toinen kunniamaininta (sija 2) tuli  Noora Tammisen kuvalle “Sisarusrakkaus”, josta raati totesi: “kuvassa hieno värimaailma, totuudenmukainen kuva elävästä elämästä, erinomainen sommittelu”.

Kuukauden kuvaksi valikoitui Teija Järvenpään “Tontut” . Raati totesi:”Iloinen ja hyväntuulinen kuva, hyvä etu- ja taka-ala”. Raadin päätyminen tähän valintaan johtui kuvaajan kertomasta mielenkiintoisesta teknisesta tavasta, jolla kuva toteutettiin.

Porin Kameraseura ja allekirjoittanut toivottaa Teijan kuvan myötä KAIKILLE RAUHAISAA JOULUN AIKAA JA ONNELLISTA  TULEVAA VUOTTA 2020!

SEURAAVA, TAMMIKUUN KERHOILTA ON TORSTAINA 9.1.2020 KLO 18 PORIN TAIDEMUSEOLLA. – KUUKAUDEN KUVA-AIHE ON “ABSTRAKTI”, jonka lyhyt määritelmä voisi olla: “Abstrakti valokuva  tarkoittaa valokuvaa, jonka kohdetta ei voi tunnistaa tai sen tunnistaminen on vaikeaa” (lähde: Katalog-lehti lokakuu 2017/valokuvaaja Laura Nissinen)

Kevään 2020 kuukauden kuva-aiheet arvottiin seuraavanlaisiksi:

TAMMIKUU siis “ABSTRAKTI

HELMIKUU “ONNI”

MAALISKUU “MACRO/LÄHIKUVA”

HUHTIKUU “PANORAAMA”

TOUKOKUU “ARKI”

JOULUKUUN KERHOILLAN KAIKKI KUVAT NÄHTÄVISSÄ TÄSSÄ:

Esa-Matti Vasama, Pks ry, pj