Kevätkauden viimeiseen, eli Toukokuun kerhoiltaan kokoonnuttiin torstaina 9.5. (24 hlöä). Mutta ensin, ennen kerhoiltajuttua joitakin toukokuun tapahtumia:

Sunnuntaina 5.5. Kameraseuran väki teki kuvaus- ja luontoretken Hierkonpolulle (Pyhäranta, Reila). Matkaan lähti 9 jäsentä, perille ajeltiin omilla autoilla “kimppakyydeillä”. Perillä patikoitiin ja kuvailtiin meren rannalla ja metsikössä; valittavana oli 3 km:n ja 6 km:n reitit. Oppaana toimi paikallinen Seppo Mannervesi, joka kertoi alueen syntyhistoriasta ja nykytoiminnasta.

Opas selostaa luontopolun yksityiskohtia (kuva Esa-Matti Vasama)

Zoomailua rantamaisemissa (E-MV)

Ja löytyihän se lapintiirakin lopulta muiden siivekkäiden joukosta (kuva Petri Hakosalo)

Päivän lopuksi nautiskeltiin hienosta auringonpaisteesta, grillailtiin makkaraa ja juotiin hyvät kahvit. Kiitokset paikalliselle oppaalle ja seuran Mari Helkiölle retken toteutumisesta!

Kauppakeskus BePopin käytävällä oli Porin Kameraseuran näyttely 13.5. – 22.5. , josta kuvat kotisivujen “Info”-osiossa.

Sunnuntaina 19.5. viisi kameraseuralaista matkasi Lavian kirkolle, jossa kuvattiin seurakunnan pyynnöstä kirkkoa ulkoa ja sisältä.

Lavian kirkon alttari (E-MV)

TOUKOKUUN KERHOILLASSA kuukauden kuva-aiheena oli “HENKILÖ”. Kuvia oli katsottavana mukavasti 19 otosta. Satunnainen raati istui, pohti ja arvioi tuttuun tapaan kuvia. KUUKAUDEN KUVAKSI päätyi lopulta Markus Koskisen kuva “LAURA”. Raati kommentoi seuraavasti kuvaa: “taidokkaasti otettu kuva, henkii luonnonrauhaa ja kauneutta, hyvä henkilökuva, katse, silmät…”

Markus Koskinen “Laura”

Lähelle kuukauden kuvaa raati mainitsi seuraavaksi Mari Helkiön kuvan “RAKKAUSPAKKAUS” : “upea, luonnollisen kuvan nimi kertoo iloisen luonteen tiivistelmän”…

Mari Helkiö “Rakkauspakkaus”

“Puhutteleva, tekisi mieli mennä ja halata mummoa!” Näin raati kommentoi Risto Santasen hienoa kuvaa “MÖKILLÄ”

Risto Santanen “Mökillä”

Mainituksi tuli myös Tauno Östervikin kuva “HENKIVARTIJA MAKS”…”hauska ja tarkka tilannekuva…”

Tauno Östervik “Henkivartija Maks”

Kerhoillassa Kimmo Naskali kertoi oman näkemyksensä kuvaamisestaan ja kuva-aiheistaan “KYMPIN KUVAT” -osiossa (=kymmenen kuvaa, kymmenen minuuttia). Kympin kuvat -teemaa jatketaan jälleen syyskaudella.

Kympin kuvat, Kimmo Naskali kertoo kuvauksistaan (E-MV)

Näin siis toukokuun kerhoillassa. Kaikki kerhoillan kuvat ovat ovat nähtävissä kuvaesityksenä artikkelin lopussa.

Porin Kameraseura päätti kevätkauden ja avasi samalla kesälaitumille kirmaamisen lauantaina 25.5. JHL:n kesänviettopaikassa Herrainpäivillä. Paikalla käväisi parhaimmillaan 11 kameraseuralaista. Perinteinen uintiosio jäi tällä kertaa väliin, ulkona kyllä käväistiin kuvailemassa. Ilma oli kylmä vaikka aurinko paistoi, mutta mieli pysyi lämpimänä ja iloisena maukkaan ruoan ja lisukkeiden myötä. Suuret kiitokset Sanna Salolle hyvästä ruoasta, Leena Järvenrannalle salaateista ym ja Kaija Wallinille puolukkapiiraasta!

Nam nam! (E-MV)

Rantakierroksella (E-MV)

Leena Järvenranta “lähikuvaa” (E-MV)

Herrainpäivien “mökkitaidetta” (E-MV)

Katsotaan nyt, mitä kesä tuo tullessaan…kaikenlaista tapahtumaa on Porissakin, joten kuvattavaa riittää. Infoa tulee tarpeen ilmetessä emaililla ja kotisivuille myöskin.

Toivottelen hyvää kesää kaikille valokuvauksen parissa viihtyville, nautitaan kesästä ja ollaan iloisella mielellä!

Esa-Matti Vasama, PKs ry