Tammikuun kerhoilta aloitti vuoden 2019

Tammikuun kerhoilta 10.01. aloitti Porin Kameraseuran kevätkauden 25:n osanottajan voimin. Illan aluksi keskusteltiin Porin kaupunginkirjastossa olleesta kameraseuran v 2018 vuosinäyttelystä ja siitä saadusta palautteesta. Näyttelyssähän oli esillä 44 teosta, johon sisältyi kaksi kolmen kuvan sarjaa. Vieraskirjassa oli nimiä 393kpl (v 2017 267kpl) ja yleisöäänestyksessä annettiin ääniä 311 (v 2017 294kpl). Kuvia äänestäneiden kesken arvottiin kaksi valokuva-aiheista kirjaa. Kirjan saavat Tuula Lempinen ja Eila Kalli, molemmat Porista. Kameraseuran pj Esa-Matti Vasama toimittaa kirjat voittajille.

Kuukauden kuvanäyttelyn aiheena oli “No onkos tullut kesä nyt talven keskelle” ja kuvat katseltiin valkokankaalta videotykin heijastamana. Kuvia oli nähtävänä kaikkiaan kahdeksantoista ja satunnaisesti valittu raati sai ruodittavakseen kuukauden kuvan. Kuvaskaala oli aika tavanomainen, joskin hienoja otoksia ja oivalluksia oli tuotu esille myös pienoisen huumorin höystäminä.

Kuukauden kuvaksi valikoitui Esa-Matti Vasaman kuva “Tuolla näkyy terassi”, jota kommentoitiin mm seuraavasti: “hauska tunnelma, nainen suunnannäyttäjänä, aiheeseen tosi sopiva kuva, uimarit kesähepenissä jään keskellä…”

Esa-Matti Vasama