Tammikuun kerhoillassa  Taidemuseon näyttelykierros ja abstrakteja kuvia

Vuoden 2020 ensimmäinen kerhoilta pyörähti käyntiin mukavasti lähes kolmenkymmenen jäsenen voimin torstaina 9.1. Porin Taidemuseolla. Näin aluksi on todettava positiivinen asia, että seuran jäsenmäärä on ollut hienoisessa nousussa kaiken aikaa. Tällä hetkellä jäseniä on rekisterimme mukaan 69, joista naisia 27 ja miehiä 42.

Ennen varsinaista kerhoiltaa tutustuimme Porin Taidemuseon näyttelyihin taidemuseon Tiina Vähä-Kreulan asiantuntevalla opastuksella:

Näyttelyn anti oli varsin mielenkiintoinen ja todella erikoinenkin…

Katsottavaa riitti monesta kulmasta ja mielipiteitä vaihdettiin niinkuin asiaan kuuluu.

Näyttelykierroksen jälkeen kerhoillan aloitti pj:n tavanomaiset tiedotukset ja niiden jälkeen Esko Pamppunen esitelmöi ja näytti kuviaan “Kympin kuvat” -osiossa.

Kuukauden kuva-aiheena oli tällä kertaa “ABSTRAKTI”. Jälleen kerran jotkut pitivät aihetta vaikeana. Mutta aihehan oli varsin helppo, kun erään määritelmän mukaan abstrakti valokuva tarkoittaa kuvaa, jonka kohdetta ei voi tunnistaa tai sen tunnistaminen on vaikeaa… joten vain mielikuvitus oli jälleen rajana. Katseltavana oli kuitenkin peräti 30 kuvaa! Satunnainen 3-henkinen raati sai purtavakseen melko vaikean pähkinän löytääkseen joukosta kuukauden kuvan. Raati siirsi “kuvannollisesti sivuun” heti sellaiset kuvat, jotka esittivät selvästi jotain ja näin ollen eivät kuuluneet kategoriaan “abstrakti”. Pitkällisen pohdinnan jälkeen kuukauden kuvaksi päätyi Kari Pyyn AVOIN TILA kommenteilla: “hienosti toteutettu, herkkä ja moniulotteinen, taidokas, huolella tehty hienosti sommiteltu…”

Ensimmäisen kunniamaininnan sai Tauno Östervikin kuva ABSTRAKTI AURINGONLASKU, josta kommentteina “hieno värimaailma, ilman kuvassa näkyvää laivaa kuva saattaisi olla tylsä?…”

Toisen kunniamaininna sai Irene Pyyn SEEPRAKALAT, josta sanottiin mm “kuvassa kauniit pastellisävyt, kohteen löytämiseen nähty vaivaa, ei valmis kohde vaan monen osasen yhteistulos, jossa ei suinkaan ole yhtäkään kalaa muualla kuin tekijän/katsojan mielikuvituksessa!…”

Kaikki kerhoillan abstraktikuvat nähtävissä artikkelin lopussa olevassa kuvaesityksessä.

HELMIKUUN KERHOILTA torstaina 13.2., kuukauden kuva-aiheena ONNI. Kerhoillassa mm nykyisin luvialaisen, Pasi Kauniston maisemakuvaesitys kuvausvinkkeineen.

KEVÄÄN TULEVAA OHJELMAA:

• kuvausta Vuojoen kartanolla (maaliskuu, ajankohta tarkentuu)
  • retki Lauhavuoreen, ajankohta avoin
  • messumatka Helsinkiin Kuva&Kamera-tapahtumaan ym, messukeskus 29.2.2020, tarkempi info tulossa
  • 1. – 3.5. kuvausmatka Tallinnaan, tutustuminen mm valokuvataidekeskus Fotgrafiska Tallinnaan (ks https://www.fotografiska.com/tallinn/fi/), oma bussi mukana matkan ajan, tarkempi info tuonnempana

Esa-Matti Vasama, Pks ry

PS Pitäkää mielessänne, että VALOKUVAUS KANNATTAA AINA! (vanha Kameraseuran sanonta)