Maaliskuun kerhoilta keskiviikkona 13.3. aloitettiin 22 kameraseuralaisen ollessa läsnä. Illan ohjelmassa oli ensimmäisenä Porin Kameraseuran sääntömääräinen kevätkokous, jossa käsiteltiin mm seuraavia asioita: esitettiin v 2018 toimintakertomus, tilikertomus ja toiminnantarkastajan (ent tilintarkastaja) lausunto sekä vahvistettiin v 2018 tilinpäätös. Toiminnantarkastajan lausunnon perusteella kevätkokous myönsi tili- ja vastuuvapauden v 2018 tilivelvollisille. – Mainittakoon myös, että ennen kevätkokousta seuran hallitus piirteli suuntaviivoja kevät- ja kesäkauden retkistä ym, joista saadaan tarkempaa infoa tulevan kuunvaihteen tietämissä.

Seuraavaksi pj Esa-Matti Vasama kertoi kuvaamisestaan “Kympin kuvat” -osiossa. Kympin kuvathan on kymmenen minuutin pituinen esitys, jossa kuvaaja esittää 10 kuvaa ja kertoilee samalla valokuvauksestaan ja kuvistaan. E-M kertoi, miten ja miksi hän kuvaa mustavalkoisia kuvia muun kuvauksensa ohella.

Maaliskuun kuvanäyttelyn aiheena oli tällä kertaa “LIIKE” ja kuvat (18 kpl) katseltiin taasen valkokankaalta. Pikkuhiljaa perinteeksi alkaa muodostua tapa, jossa  satunnainen raati “pureksii” kuvaesitystä ja valitsee kuukauden kuvan perusteluineen ja kriteereineen. KUUKAUDEN KUVAKSI päätyi Mari Helkiön kuva “Onnistunut laskeutuminen”:

Mari Helkiö “Onnistunut laskeutuminen”

Raadin toteamuksia kuvasta mm: “tasapainoinen kuva, upea tausta, joka tuo silti linnun hyvin esille, kuvasta ilmenee lumen ja linnun laskeutumisen myös liike…”

– Yleensähän raati valitsee vain yhden kuvan, mutta nyt raati halusi tuoda esille myös muita maininnan arvoisia kuvia, esimerkkinä Martti Suomisen kuva “Hitaasti kiiruhtaen”; kuvasta sanottua: “liike tulee ikäänkuin paradoksaalisesti esiin, hauska totetutus…”

– Alla vielä Sami Teeren kuva, josta raati loihe lausumaan mm: “kummitusmainen tunnelma, visuaalinen ja omaperäinen toteutus, hyvät tummat sävyt…”

Sami Teeri “Stop”

Ja vielä kunniamaininnan saanut Reijo Tontin kuva:

Reijo Tontti “Juoksu”

Kaikki illan kuvat nähtävissä artikkelin lopussa.

Seuraava, eli huhtikuun kerhoilta on KESKIVIIKKONA 10.4. klo 18 alkaen. Kuukauden kuvanäyttelyn aiheena on “RUOKA” ja kuvat katsellaan tuttuun tapaan valkokankaalta. Kerhoillassa mm kameraseuran vuosikilpailun tulokset, palkitsemisia, kunniakirjojen jakoa, ym.