LOKAKUUN KERHOILLASSA torstaina 10.10. oli paikalla  hienosti 33 henkilöä. Ilahduttavaa oli myös, että runsaslukuinen väkimäärä toi mukanaan seuran toimintaan viisi uutta jäsentä. Seuran viimeaikainen jäsenkehitys on ollut varsin naisvaltaista, joka on tietysti positiivinen asia. Porin Kameraseurassa on nyt tällä hetkellä 65 rekisteröityä jäsentä, joista naispuolisia on peräti 27, joka on 41,5 % koko jäsenmäärästä!

Ennen kuukauden kuvien katselmusta Kari Välitalo veti “KYMPIN KUVAT” -osion upeine kuvineen, kertoen samalla kuvaamisestaan.

Kuukauden kuvanäyttelyn aiheena oli “RUSKA”.  Kuvia oli pitkästä aikaa lähetetty kiitettävä määrä, 29 kuvaa. Kuvat katseltiin vakiintuneen tavan mukaan videotykin “ampumana” valkokankaalta. Ennen kuvaesitystä seuran pj Esa-Matti Vasama kertoi lyhyesti, mitä ruska on luonnossa  ja miten se  syntyy. Samoin ennen satunnaisesti valittavan  arviointiraadin valintaa, pj piti tietoiskumaisen esitelmän, mitä kuvien arvioinnissa/arvostelussa olisi hyvä huomioida. Merkille pantavaa oli myös, että kuvien joukossa oli muutamia kuvia, joissa oli uskallettu kuvata ruskan olemusta myös varsin erilaisella tavalla kuin yleensä ja joissakin kuvissa ruskaa oli sovellettu kuvan pääaiheen yhteyteen hienosti.

Kolmihenkinen raati päätyi valitsemaan kuukauden kuvaksi Mari Helkiön “SAANA PIILOTTELEE”. Raati kommentoi kuvaa mm seuraavasti: “kuvan keskiosan sumennus toimi hienona tehokeinona, kuvassa erinomainen värimaailma, tunnelmallinen…”

Mari Helkiö “Saana piilottelee”

Mainittavaksi merkinnällä kunniamaininta, päätyi kolme kuvaa, ensin Anne Savolan “Kokemäenjoki”, josta raati loihe lausumaan seuraavaa: “kuva on kuin taulu, vetää puoleensa aivan kuin olisi itse läsnä paikalla…”

Anne Savola “Kokemäenjoki”

Seuraavaksi Markus Koskisen “Uuden ajan ruska”, kommentteja: “taidokas muotokuva, ei maisemakuva, kuvassa ruskaa, mutta pääaiheen tukena…”

Markus Koskinen “Uuden ajan ruska”

Ja vielä Riitta-Liisa Metsämarttilan “Ruska Tsahkaljärvellä”, josta raati totesi mm: “erinomainen sommittelu, kuvassa paljon katsottavaa, katse kiersi kuvaa…”

Riitta-Liisa Metsämarttila “Ruska Tsahkaljärvellä”

Siinä siis raadin mietintöjä ja valintoja ruskakuvista. Toisin vielä esille muutaman hienovireisen, ja taiteellisenkin ruskakuvan, joissa kuvastuu luonnon hieno värimaailma ennen hiipumistaan tulevan talven alle, ensin Sami Teeren “Pari ruskaa”

Sami Teeri “Pari ruskaa”

Ja Hanna Virtasen “Syksy”

Hanna Virtanen “Syksy”

Kimmo Naskalin pelkistetty “Haavan vesa”

Kimmo Naskali “Haavan vesa”

Lopuksi hieman iloisempi ruskakuva, Sanna Salon

“Keke”

Sanna Salo “Keke”

Näin siis mentiin lokakuun ruskassa. — Tulevaa:

• marraskuun kerhoilta torstaina 14.11., kuukauden kuva-aiheena “VALO”, kerhoillan yhteydessä myös seuran sääntömääräinen syyskokous
  • lokakuun lopulla Kameraseurojen liiton Seuracupin kuvien taltiointi, josta infoa viikolla 43

Esa-Matti Vasama

PS 1: Muistakaa ny sannoo kaikil tutuil ja vaik viarailleki, et Pori Kameraseura kerhoillois kannattaa poiket kattomas ja seuraa voi vaiks liittyyki!

PS 2:  Seuraavassa kuvaesityksessa nähtävissä kaikki lokakuun kerhoillassa olleet kuvat: