Helmikuun kerhoillassa “roppakaupalla” onnea ja onnen symboleja

Torstaina 13.2. helmikuun kerhoillassa oli jälleen mukavasti 31 alan harrastajaa paikalla. Tavanomaisen info- ja tiedotusosuuden jälkeen”lavalle” astui luvialainen valokuvaaja Pasi Kaunisto, joka kertoi valokuvaamisestaan Amerikan ajoiltaan päätyen lopulta nykyiselle Satakuntalaiselle lempikuvausalueelleen akselilla Kallo-Yyteri, Säkylä-Pyhäjärvi-Kauttua ja Rauma- Eurajoki. Upean kuvaesityksen lomassa kuultiin hyödyllisiä kuvausvinkkejä eri kuvauskohteista ym. Porin Kameraseuralta suuri kiitos hänelle mielenkiintoisesta  ja valaisevasta esityksestä.

Yleisö seuraa tarkkana esitystä (kuva P Hakosalo)

Pasi Kaunisto ja kotka (kuva E-MV)

Kuukauden kuva-aiheesta “ONNI” oli esillä 23 erilaista näkemystä aiheesta. Kolmihenkinen raati, jossa mukana myös illan vieras, Pasi Kaunisto, arvioi ja kommentoi kuvia. Kuukauden kuvaksi valikoitui kameraseuran uusimman jäsenen (liittyi kerhoiltapäivänä!), Pekka Tarmion kuva “KÄSI KÄDESSÄ”

Raadin kommentteja kuvasta: “Erinomainen tekninen toteutus, hieno mv-kuva harmaasävyineen, ilmeineen ja sommitteluineen, aivan kuin 1960-luvun valokuvaajan Kalle kultalan kirjasta, onnistunut kokonaisuus”.

Maininnan arvoiseksi raati katsoi lisäksi kaksi kuvaa, joista ensin Kari Pyyn “ONNI SEINEN RANNALLA”, josta kommentteina mm:”Onnistunut sommittelu ja sävyt (esim ihon ja kiven sävyt), geometristen muotojen toisto (kädet, jalat, seinän kulmikkaat osat), sumeahko tausta sopii kokonaisuuteen”.

Ja seuraavana vielä Anne Mäkilän “ONNEN AVAIN”, josta raadin sanomaa: “Klassinen sommittelu, aihetta ja sommittelua mietitty tarkkaan, tiukka rajaus, hyvä tekninen toteutus, kuvassa onnen symboliikkaa”.

MAALISKUUN KERHOILTA torstaina 12.3. , ALOITUS JO KLO 17.30! Kuukauden kuva-aiheena MACRO/LÄHIKUVAKerhoillan yhteydessä PKs:n kevätkokous (v 2019 tilinpäätös, toim.kertomus ym). Seuran jäsen Matti Luotola tarinoi yökuvauksesta.

TULEVAA OHJELMAA: Messumatka Helsinkiin 29.2. (täynnä), Vuojoen kartanokuvaukset ti 3.3., lähtö Porin Taidemuseon edestä “kimppakyydeillä” klo 16.30, perillä n klo 17, kesto 2-3 tuntia. Kameraseuran oma vuosikilpailu, ohjeistus tulossa lähipäivinä.

KAIKKI HELMIKUUN KUVAT TÄSSÄ:

E-MV